Bezoek JCI bij FIDO – Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling

Op 8 mei was ik te gast bij FIDO, het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling. Na een mailtje via www.sdgs.be werd ik uitgenodigd om JCI te komen voorstellen.

JCI Belgium en FIDO

FIDO is de administratie van federaal minister voor Duurzame Ontwikkeling Marie Christine Marghem. Samen met onze partner The Shift waren zij ook initiatiefnemer voor de SDG Voices.

Ik kreeg de kans om onze vereniging voor te stellen, en dieper in te gaan op onder meer: Tomorrow Ghent (NC2017), de Global Goal Awards, en de World Cleanup Day.

Het FIDO zorgt voor de voorbereiding van het federale beleid rond duurzame ontwikkeling en coördineert de beleidsuitvoering. Ook zijn zij ook het federaal expertisecentrum voor duurzame ontwikkeling en delen ze hun kennis graag met andere overheidsdiensten en organisaties van buiten de overheid. Zo doet het FIDO onder meer onderzoek naar internationale megatrends rond duurzame ontwikkeling en het opzetten van duurzame evenementen. Daarnaast kan FIDO ook de werking van jouw afdeling ondersteunen en wel als volgt:

  1. Alle projecten gelinkt aan één of meer SDGs kan je registreren via www.SDGs.be. Dit is interessant, want periodiek wordt een nieuwsbrief uitgestuurd met aankomende initiatieven.
  2. FIDO bouwde expertise op omtrent duurzame evenementen. Een tool die we voor onze eigen projecten kunnen gebruiken is beschikbaar via: www. http://www.duurzaamevenement.belgium.be
  3. Tot slot werkte FIDO een mooie brochure uit rond de SDGs. NL en FR zijn digitaal en gedrukt gratis beschikbaar. Aanvragen kan hier
Brochure van FIDO rond SDG's

We spraken af dat we een gedrukte versie telkens ter beschikking stellen voor de deelnemers van JCI-workshops of brainstormsessies rond de SDGs. Een sessie aanvragen kan via Valérie.

Tot de volgende SDG-update!
Valérie de Groote – SDG Ambassador

© Copyright 2019 - JCI Belgium

Leading global network of active citizens