Sustainable Development Goals (SDG)

SDG Challenge

De SDGs zijn belangrijk!

JCI Belgium zal in 2018 de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) sterk in de kijker zetten. We willen alles weten over de geweldige lokale projecten die de SDG’s ondersteunen, en we willen u tevens inspireren om projecten te starten die de SDG’s ondersteunen. De winnaar van de competitie zal een vergoeding ontvangen voor deelname aan de Global Partnership Summit in New York, waar hij/zij meer over geweldige projecten en activiteiten te weten zal komen en contact zal kunnen leggen met JCI-leden van over de hele wereld.

Weet u niet wat de SDG’s zijn? In het kort gaan SDG’s over het beëindigen van armoede, het beschermen van de planeet en het zorgen van welvaart voor iedereen. U kunt er alles over lezen op de website van de United Nation’s website, die beschikbaar is in verschillende talen, waaronder Engels en Frans. We hebben ook een Facebook pagina, waar u meer kunt lezen over de individuele – en de onderliggende doelen.

De competitie is voor alle projecten die plaatsvinden tussen 1 mei 2017 – 1 mei 2018. De projecten die deelnemen aan de competitie zullen worden beoordeeld op basis van dezelfde principes als het “Best Local Global Goals Project”.

Tijdens de competitie zal JCI Belgium u inspireren om actie te ondernemen door projecten van andere JCI-organisaties over de hele wereld met u te delen.

Heeft u al een goed project? Laat het ons aub weten op SDG2018@jci.be of post het op onze Facebook-pagina!

Wilt u een project uitvoeren, maar weet u niet hoe u moet beginnen? Neem contact op met SDG-ambassadeur Kathrine N. Stannov om meer te horen over de SDG-workshop zodat u direct kan starten binnen uw lokale organisatie.

Sustainable Development Goals

Algemene voorwaarden

 • Doel: Het doel van de wedstrijd is het promoten van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen in België en het verzamelen van informatie over lokale projecten
 • Jury: het jurypanel bestaat uit leden van het bestuur van JCI Belgium en ten minste één internationale rechter van de VN en Commissie voor externe zaken en / of de Vice President die aan België is toegewezen
 • De winnaar: de winnaar wordt geselecteerd op basis van een aanvraagformulier. Het aanvraagformulier is identiek aan het formulier dat werd gebruikt voor de awardcategorie ‘Best Local Global Goals Project’
 • Timing: de competitie loopt van 9 december tot 1 mei 2018.
 • Om van toepassing te zijn op de competitie, moet het project na 1 mei 2017 worden gestart en uiterlijk op 1 mei 2018 worden beeindigd.
 • Taal: u kunt uw aanvraag indienen in het Nederlands, Engels of Frans. Houd er echter rekening mee dat als u het in het Nederlands of het Frans verzendt, JCI Office 2 weken nodig heeft voor vertaling, d.w.z. de deadline is dan 16 april voor aanvragen die niet in het Engels zijn ingediend.
 • Inzending: Het aanvraagformulier moet worden ingediend bij sdg2018@jci.be en SDG Ambassador stannov@jci.be
 • Definities:
  • Begin van het project: de eerste gebeurtenis of gelegenheid waarbij externe personen op de hoogte werden gesteld over het project, bijvoorbeeld door uitnodigingen voor workshops, keynotes en dergelijke.
  • Einde van het project: wanneer de gedefinieerde mijlpalen bereikt zijn met een positief resultaat en er geen andere overdrachten zijn (vrijstelling van overdracht aan het volgende team)
  • Externals: Niet-JCI-leden of leden van andere lokale afdelingen die niet direct betrokken zijn bij de projectplanning of -uitvoering

Aankondiging: de winnaar wordt direct op de hoogte gebracht en aangekondigd op relevante online media (www.jci.be, Facebook-pagina’s en -groepen, en in de nieuwsbrief van JCI Belgium)

 

FAQ pagina

Wat zijn SDGs? Op 25 september 2015 hebben landen een reeks doelen aangenomen om armoede te beëindigen, de planeet te beschermen en welvaart voor iedereen te verzekeren als onderdeel van een nieuwe agenda voor duurzame ontwikkeling. Elk doel heeft specifieke doelstellingen die in de komende 15 jaar moeten worden bereikt. Dit wordt “The 2030 Agenda”. genoemd. In 2016 besloot JCI de SDG’s te ondersteunen via een resolutie ondertekend tijdens de Global Partnership Summit in New York. Op de NCN 2017 in Gent besliste JCI Belgium om de resolutie te ratificeren en de SDG’s in België te ondersteunen.

Waarom heeft JCI Belgium een ​​competitie? JCI Belgium ondersteunt de internationale werkzaamheden voor het promoten van de SDG’s en het verzamelen van informatie over hoe de lokale organisaties werken aan de ondersteuning van de 2030 agenda.

Hoe worden de projecten beoordeeld? De projecten moeten worden ingediend via hetzelfde formulier als de award entries voor “Best Local Global Goals Project”

Doel: Het bevorderen van de wereldwijde doelstellingen voor duurzame ontwikkeling en het creëren van projecten die werken aan duurzame oplossingen voor één of meer van de mondiale doelen van de VN 17

Verdeling

 • Doelstellingen, planning, financiën en uitvoering: 20%
 • lidmaatschap : 20%
 • Impact op gemeenschap: 30%
 • Verband met VN-agentschappen of partnerschappen: 10%
 • Duurzaamheid van het programma: 20%

Wie bepaalt de winnaar? Een panel bestaande uit leden van het bestuur van JCI Belgium en minimaal twee internationale juryleden beoordelen de projectaanvragen.

Wanneer wordt de winnaar bekendgemaakt? De winnaar wordt medio mei 2018 bekend gemaakt via de Facebook-pagina, de JCI Belgium-nieuwsbrief en een rechtstreekse e-mail aan de winnaar.

Wat kan ik winnen? Een vergoeding voor deelname aan de Global Partnership Summit in New York ter waarde van 400 EUR.

Hoe krijg ik mijn prijs? U registreert zich voor de summit, stuurt de factuur op naar JCI Office en krijg dan uw vergoeding.

Moet ik bijdrage in de kosten als ik naar New York ga? Ja, de vergoeding geeft alleen toegang tot de Global Partnership Summit. Reis, verblijf en eventuele visumkosten zijn niet inbegrepen in de prijs.

© Copyright 2019 - JCI Belgium

Leading global network of active citizens