The World Clean Up Day

Maak deel uit van ‘s werelds grootste burgeractie !

Op 21 september 2019 maken we onze planeet schoon. Miljoenen vrijwilligers, 150 landen, één dag. We hebben jouw hulp nodig om ons deel te doen: België.

Hoe kan je meedoen? Volg de 3 stappen hieronder!

  1. Stel een team samen om een klein deel van België schoon te maken op 15 september.
  2. Laat ons weten hoeveel leden het team heeft en waar je gaat schoonmaken.
  3. Tijdens de volgende maanden ontvang je als teamleider informatie over hoe je een opruimactie organiseert. Start met het mappen van afval en betrek partners om je activiteit tot een succes te maken!

Een ongekend planetair project

Tien jaar geleden werd de eerste opruimdag georganiseerd in Estland. Wel 4% van de lokale bevolking werkte mee om het land op te ruimen. Tijdens dit evenement werd – op enkele uren tijd – 10.000 ton afval verzameld.

Vandaag wordt hard gewerkt om in 150 landen 5% van de bevolking samen te brengen om zoveel mogelijk zwerfafval te verzamelen, en dat in slechts één dag: 15 september 2018, World Cleanup Day! We roepen alle sectoren van de samenleving op om zich te verenigen en actie te ondernemen om onze planeet op deze ene dag op te ruimen.

Wie doet er in België al mee?

Kom er bij en maak samen met deze prachtige organisaties België schoon op 15 September!

 

Praktisch

Een lokale opruimactie organiseren op 21 september? Super idee! Maar hoe begin je daaraan? Hieronder vind je een beknopte handleiding die je alvast op weg zet.
Bestudeer de handleiding, bel enkele vrienden / collega’s en je kan beginnen met de organisatie van een lokale opruimactie.

Heb je de handleiding bestudeerd, maar blijf je toch nog met vragen achter? Neem dan zeker ook een kijkje op onze pagina met veelgestelde vragen (FAQ’s). Wellicht vind je het antwoord daar. Toch niet? Stuur ons een berichtje met jouw concrete vraag via info@cleanupdaybelgium.be en we zullen zien hoe we kunnen helpen.

Blader hieronder door de handleiding, of klik hier om in een nieuw scherm te openen.

© Copyright 2019 - JCI Belgium

Leading global network of active citizens