Deelname van Nele De Roos aan de COC Academy

COC Academy 2020

Nele De Roos (JCI Brugge) trok dit jaar naar de COC Academy

Het begon allemaal met een droom 2 jaar geleden tijdens het EC in Riga. Waarom zouden we geen Europese Conferentie organiseren in Brugge. Samen met Jonas Maes heb ik toen de nodige mensen aangesproken waardoor onze droom gevormd werd tot een idee. Een idee dat groeide naar een klein team, waarmee we op het EC in Lyon een presentatie gaven over hoe wij de Europese Conferentie in Brugge zien in 2022. Van een droom werd gewerkt naar een idee, wat ondertussen gegroeid is tot een concreet plan.

Maar hoe gaat het nu verder? Elk jaar worden er binnen de grote JCI families tal van grote events georganiseerd.Enkele jaren geleden werd beslist om deze ervaringen te bundelen en te delen met Jaycees met dromen en plannen zoals wij met EC Bruges. Ik heb dan ook niet getwijfeld dat ik zeer graag zou deelnemen aan de CO Academy in Estland begin maart 2020.

Over de inhoud van deze week kan ik niets kwijt, want net als andere grote JCI Academies is ook de CO Academy one of the best kept secrets. In een kleine groep met 15 Jaycees van over gans Europa kwamen we maandag 6 maart aan in Estland. 15 Jaycees die elkaar amper kennen, maar elk met een droom. De ene wilt een Nationaal Congres organiseren, de andere een European Presidents Meeting, en zo zat ik daar ook met mijn droom om binnen 2 jaar in Brugge het EC te organiseren.

Doorheen deze 5 dagen ontstond er iets speciaals, want 15 Jaycees die elkaar niet kenden, worden met elkaar verbonden tot de CO Academy Participants 2020, een hechte groep vrienden die gedurende 5 dagen lang letterlijk bloed, zweet en tranen met elkaar gedeeld hebben.

De planning van de week stond goed gevuld met interessante trainers die elk hun ervaring binnen een specifiek domein van de organisatie van een Congres/Conferentie kwamen delen. Zo hadden we het over partnerships, marketing, logistiek, teamwork, … Het waren één voor één trainers die kwamen spreken vanuit hun hart, de ervaringen die ze deelden kon je voelen opnieuw beleven.

Midden in de week gebeurde er iets waarvoor 2020 voor altijd in de geschiedenisboeken komt te staan: Corona brak door in Europa. Plots kwam de melding dat bepaalde landen in lockdown gingen, bepaalde landen sloten hun luchtruim af, bedrijven werden gesloten, … Ondanks het beperkte internetnetwerk in de verre bossen van Estland kwam het trieste nieuws ook tot bij ons. 15 Jaycees en enkele trainers samen op Academy, samen elk met hun verhaal en angst over hoe Corona ieder zijn bedrijf, familie, gezondheid zou treffen… Zaterdag 14 maart keerde iedereen huiswaarts, met gemengde gevoelens. Want niet alleen zaten we die week op de meest veilige (Corona-vrije) plek in Europa in de verre bossen van Estland samen prachtige ervaringen te delen en dromen concreet te maken naar de toekomst toe, toch keek iedereen er stiekem naar uit om veilig thuis te komen bij familie en vrienden.

Ik kan enkel maar mensen met een gelijkaardige droom aanraden om naar de toekomst toe zeker deel te nemen aan de CO Academy. Je krijgt er een schat aan informatie en friends for life!

© Copyright 2020 - JCI Belgium

Developing leaders for a changing world