Welkom Johan Desmet Verzekeringen, partner van Matched! by JCI

Op 27 april 2023 vindt Matched! door JCI (geïnspireerd dankzij JCI Limburg) plaats in het centrum van Brussel. Dankzij de steun van verschillende partners kan Matched! by JCI Belgium voor de eerste keer plaatsvinden in hartje Brussel. Verzekeringskantoor Johan Desmet is één van die partners. En wat voor één.

Meet Delphine Desmet, zaakvoerder van Verzekeringskantoor Johan Desmet en JCI-fan van het eerste uur. Delphine vertelt waarom ze dit project zo graag steunt:

“Als verzekeringsmakelaar maak ik de meest uiteenlopende situaties mee. Het is fijn om vanuit mijn ervaring en kennis ondersteuning te kunnen bieden aan klanten en gelijkgestemden. Ik weet ook uit ervaring dat het verrijkend kan zijn om die steun te krijgen. En laat dat nu net het doel zijn van Matched! by JCI Belgium. Ondernemers waardevolle connecties laten maken voor de perfecte business match! ”

Ontdek meer over Johan Desmet Verzekeringen via www.johandesmet.be.

Ook klaar om te netwerken en nog niet ingeschreven? Doe het vandaag nog  (deadline 13 april 2023) via onze website www.jci.be/matched-by-jci.

Ps: Wacht niet te lang zodat onze HR-partner Thalento je zeker nog kan voorzien van de beste business match.

Logo Johan Desmet verzekering.ai

Welkom Loop’d, partner van Matched! door JCI

Op 27 april 2023 vindt Matched! door JCI (geïnspireerd dankzij JCI Limburg) plaats in het centrum van Brussel. Dit soort evenementen heeft sterke partnerschappen nodig en daarom kondigen we met trots Loop’d aan als de eerste. 

Wie is Loop’d?

Loop’d is actief als (digitale) Out-of-Home-speler en verkoopt reclamecampagnes op spiegels, tv-schermen en frames in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Ontdek hen via www.loopd.be, of op sociale media. 

Waarom zijn ze partner geworden van Matched! ? 

We stelden dezelfde vraag aan Kenneth De Decker, CEO van Loop’d:

“Sinds het begin van mijn carrière in 2006 netwerk ik meerdere keren per week. Je ontmoet veel mensen in een korte tijd en daarna moet je zien wie een toegevoegde waarde is voor je netwerk en bedrijf.  Netwerken is altijd investeren (tijd, een introductie geven, …), maar het is ook belangrijk om te groeien als bedrijf.  Matched! door JCI zal een online assessment gebruiken om de deelnemers te matchen en tijdens de lunch een één-op-één gesprek te voeren. Dit is iets wat we nog nooit eerder hebben gezien in het netwerken, daarom dat we enthousiast zijn om mee aan boord te komen als partner.  Bovendien helpt dit project om ons bedrijf te latengroeien en onze ‘brand’ verder te lanceren in nieuwe delen van het land, na twee uitdagende jaren tijdens covid.  En het feit dat JCI jonge ondernemers ondersteunt, is ook een match met het DNA dat in ons zit als individu en bedrijf.” 

Ben je klaar om te netwerken tijdens Matched! door JCI België? 

  Op 27 april 2023, om twaalf uur ’s middags (12 tot 14 uur), hebben ondernemers (dankzij onze HR-partner Thalento www.thalento.com) een netwerklunch en ontdekken waarom ze aan elkaar zijn gematcht.  Eerst moet je jezelf registreren op onze website (www.jci.be/matched-by-jci), zodat we het online assessment kunnen sturen (let op: je moet dit binnen 5 dagen na ontvangst invullen). 

Nadat Thalento het nodige werk heeft gedaan en je bent met een andere ondernemers ‘gematched’, dan ontvang je de nodige info:

 • Naam van het restaurant (centrum van Brussel)
 • Uitnodiging voor betaling
 • Tijd om je rapport na te lezen 

Zelfs als we geen match kunnen vinden voor jou, krijg je het rapport gratis toegestuurd.

De registraties worden afgesloten op donderdag 13 april 2023 – 23:59 uur. Ben je klaar om te netwerken op een unieke manier? Schrijf je dan vandaag nog in via onze website: www.jci.be/matched-by-jci

JCI helpt bij de overstromingen in België.

De afgelopen dagen zijn velen in België en onze buurlanden in nood geraakt door de hevige regens. Onze JCI leden, allemaal vrijwilligers, hebben direct de handen uit de mouwen gestoken. Samen met de gemeenten en andere organisaties hebben ze voorzien in slaapplaatsen, eten en drinken en andere noodhulpmiddelen. Ondertussen zijn ze stilaan begonnen met de opkuis van hun eigen huis, zaak, buurt. Vaak in moeilijke omstandigheden. We zijn vanuit JCI Belgium dan ook ontzettend trots op onze lokale afdelingen ter plaatse en erg dankbaar voor alle hulp die ze erbij krijgen. Daarvoor kunnen onze JCI leden rekenen op een ongelofelijk netwerk. Vanuit heel België en zelfs wereldwijd hebben we steunberichten ontvangen. Vaak gevolgd door de vraag hoe men kan helpen. We willen iedereen hiervoor heel erg bedanken. Jullie berichten zijn lichtpunten doorheen deze bijzondere dagen. De wederopbouw zal tijd en middelen vragen en jullie steun is dan ook erg welkom. We vinden het als JCI Belgium belangrijk om nauw samen te werken met anderen om zo de grootst mogelijke impact te creëren. Daarom stemmen we regelmatig af met de lokale overheden en tussen de JCI afdelingen in het gehele getroffen gebied, inclusief de buurlanden en beslissen we samen hoe we jullie steun best inzetten. Samen zullen we de komende weken acties opzetten rond 3 thema’s die voor ons zeer belangrijk zijn namelijk
 1. De lokale buurt en dan vooral de economie heropbouwen op een duurzame manier.
 2. Opleidingen die onze bedrijven en jongeren futureproof helpen maken
 3. Het mentaal welzijn van de lokale bewoners
Hoe kan u concreet helpen? Dat kan op verschillende manieren
 1. Door financieel te steunen via me/6c39322a of rechtstreeks op de rekening van JCI Belgium BE95210094119758
 2. Door te doen waar je goed in bent: samen acties opzetten, helpende handen aan te bieden, partners te vinden & projecten te doen om hen te helpen.
Waar denken we concreet aan?
 1. De heropbouw
Voor we echt kunnen heropbouwen moet er opgekuist worden. Dit kan nog niet overal op een veilige manier. Stem dus zeker af met de lokale gemeenten waar je je vandaag het beste kan inzetten. Eens we de veiligheid kunnen garanderen van grotere groepen zullen we kijken om specifieke JCI groepsopruimacties op te starten. Ondertussen zijn er wel basis hulpmiddelen nodig zoals sneeuwruimers, schoonmaakspullen en hygiënische middelen, maar ook voedsel en water. Kan je dit in grote aantallen leveren dan mag je ons zeker contacteren. Eens we kunnen starten met heropbouwen gaan we ons dus richten op de bedrijven. Het doel is om hen te helpen zich heruit te vinden op een innovatieve, duurzame manier. Daarom ook dat we hierbij eerder aan langer lopende projecten denken. Daarnaast willen we ook specifiek onze scholen ondersteunen bij hun heropbouw. Jongeren zijn de leiders van morgen in deze veranderende wereld en de scholen spelen hier een belangrijke rol in.
 1. Opleidingen
Jongeren en bedrijven klaarstomen voor een veranderende wereld door hen relevante opleidingen aan te bieden van over heel de wereld. Ons JCI netwerk heeft experts in duurzaamheid, de-betonisering, digitalisering, financieel management en vele andere vaardigheden die nu meer dan ooit nodig zijn. We willen deze opleidingen enerzijds organiseren voor een breed publiek en live vertalen in hun eigen moedertaal waar nodig en anderzijds willen we ons netwerk volledig openstellen voor jongeren uit de getroffen gebieden. Daarom gaan we een aantal van hen een gratis JCI lidmaatschap aanbieden.
 1. Mentaal welzijn
We gaan vanuit JCI een aantal acties opzetten naar buurtbewoners en hun kinderen met als doel zich even te kunnen ontspannen en ontsnappen aan de dagdagelijkse realiteit. Hierbij willen verzekeren dat de acties geen extra werk opleveren voor onze vrijwilligers ter plekke en daarom dat we hiervoor andere lokale JCI afdelingen zullen inschakelen om dit te coördineren. Heb jij een goed idee rond een of meerdere van onze thema’s of wil je helpen dit mee uit te voeren laat dan zeker iets weten via info@jci.be of Nele.Buysmans@jci.be. Met warme JCI groeten, Namens JCI Belgium, Nele Buysmans, Nationale Voorzitter 2021

Post-COVID-initiatieven van ondernemende jonge leiders

Post-COVID-initiatieven van ondernemende jonge leiders van JCI

Junior Chamber International richt haar inspanningen op projecten die de economie en het welzijn ondersteunen.

Zoals we maar al te goed weten, zal de huidige gezondheidscrisis gevolgen hebben voor veel mensen. België zal, net als de rest van de wereld, zijn inspanningen moeten verdubbelen om zichzelf te regenereren en opnieuw op te bouwen, evenals zijn economie, bedrijven en human resources. RISE is het antwoord van Junior Chamber International (JCI) op de COVID-19-pandemie vanuit economisch oogpunt. Het is een initiatief dat wordt geleid door de leden van de 47 lokale organisaties die over heel België verspreid zijn en die hen aanmoedigen om projecten te ontwikkelen die verband houden met de drie pijlers van RISE:
 1. Ondersteuning en wederopbouw van economieën door het ondersteunen van lokale kleine bedrijven
Bijvoorbeeld: Chacun chez soi (JCI Mouscron), Ça existe (JCI Malmedy-Hautes Fagnes), JCI Xmas Box (JCI Dendermonde), Lockaal (JCI Hasselt)
 1. Het motiveren van de beroepsbevolking door middel van jeugdig ondernemerschap
Bijvoorbeeld: Convincing from the start (JCI Aalst), Women in Leadership positions (JCI Namur), JCI Change your Game (JCI Brussels, Gent-Artevelde and JCI Damme)
 1. Bescherming van de geestelijke gezondheid en het welzijn van de burgers
Bijvoorbeeld: Prioritize Yourself (JCI Ghent); Happy@work (JCI Arlon); Pour rebondir, dopez votre optimisme (JCI Pays de Herve), Positief Opvoeden (JCI Knokke-Heist) Of het nu op lokaal, regionaal, nationaal of internationaal niveau is, JCI biedt zijn leden ontwikkelingsmogelijkheden op vier gebieden (opleiding, gemeenschap, bedrijfsleven en internationalisme) die hen in staat zullen stellen om positieve veranderingen in hun gemeenschappen te bewerkstelligen. Dus als je tussen 18 en 40 jaar oud bent en wilt leren, groeien, de wereld wilt beïnvloeden, inspirerende mensen wilt ontmoeten en je gemeenschap wilt helpen groeien na COVID-19, kun je lid worden van JCI. Met partners als de Verenigde Naties geeft JCI u de mogelijkheid om uit uw comfortzone te stappen, uw vaardigheden te vergroten en een leider van morgen te worden terwijl u samenwerkt aan impactvolle projecten. Kortom, JCI is een goede mix van een jeugdbeweging, een serviceclub en een trainingsschool. Het jaar 2020 heeft ons zijn deel van reflecties, beproevingen en de zoektocht naar zingeving in ons leven gebracht. “Wat wil ik met mijn leven doen? Ben ik gelukkig? Zal ik de moed hebben om van richting te veranderen? Hoe kan ik de wereld waarin ik leef verbeteren, voor mezelf en voor anderen?”. Al deze vragen heeft ieder van ons zich waarschijnlijk minstens één keer dit jaar gesteld. Wat als JCI je zou kunnen helpen om ze te beantwoorden? Wat is een betere manier om dit nieuwe jaar 2021 te beginnen! Interesse?
Elk jaar helpt een nieuw team van vrijwilligers alle Belgische JCI-leden om hun doelen te bereiken. In 2021 zal Limburger Nele Buysmans met haar team van Vlaamse, Waalse en Brusselse leden zich richten op het helpen van de samenleving om te herstellen van COVID-19.

Deelname van Nele De Roos aan de COC Academy

COC Academy 2020

Nele De Roos (JCI Brugge) trok dit jaar naar de COC Academy

Het begon allemaal met een droom 2 jaar geleden tijdens het EC in Riga. Waarom zouden we geen Europese Conferentie organiseren in Brugge. Samen met Jonas Maes heb ik toen de nodige mensen aangesproken waardoor onze droom gevormd werd tot een idee. Een idee dat groeide naar een klein team, waarmee we op het EC in Lyon een presentatie gaven over hoe wij de Europese Conferentie in Brugge zien in 2022. Van een droom werd gewerkt naar een idee, wat ondertussen gegroeid is tot een concreet plan.

Maar hoe gaat het nu verder? Elk jaar worden er binnen de grote JCI families tal van grote events georganiseerd.Enkele jaren geleden werd beslist om deze ervaringen te bundelen en te delen met Jaycees met dromen en plannen zoals wij met EC Bruges. Ik heb dan ook niet getwijfeld dat ik zeer graag zou deelnemen aan de CO Academy in Estland begin maart 2020.

Over de inhoud van deze week kan ik niets kwijt, want net als andere grote JCI Academies is ook de CO Academy one of the best kept secrets. In een kleine groep met 15 Jaycees van over gans Europa kwamen we maandag 6 maart aan in Estland. 15 Jaycees die elkaar amper kennen, maar elk met een droom. De ene wilt een Nationaal Congres organiseren, de andere een European Presidents Meeting, en zo zat ik daar ook met mijn droom om binnen 2 jaar in Brugge het EC te organiseren.

Doorheen deze 5 dagen ontstond er iets speciaals, want 15 Jaycees die elkaar niet kenden, worden met elkaar verbonden tot de CO Academy Participants 2020, een hechte groep vrienden die gedurende 5 dagen lang letterlijk bloed, zweet en tranen met elkaar gedeeld hebben.

De planning van de week stond goed gevuld met interessante trainers die elk hun ervaring binnen een specifiek domein van de organisatie van een Congres/Conferentie kwamen delen. Zo hadden we het over partnerships, marketing, logistiek, teamwork, … Het waren één voor één trainers die kwamen spreken vanuit hun hart, de ervaringen die ze deelden kon je voelen opnieuw beleven.

Midden in de week gebeurde er iets waarvoor 2020 voor altijd in de geschiedenisboeken komt te staan: Corona brak door in Europa. Plots kwam de melding dat bepaalde landen in lockdown gingen, bepaalde landen sloten hun luchtruim af, bedrijven werden gesloten, … Ondanks het beperkte internetnetwerk in de verre bossen van Estland kwam het trieste nieuws ook tot bij ons. 15 Jaycees en enkele trainers samen op Academy, samen elk met hun verhaal en angst over hoe Corona ieder zijn bedrijf, familie, gezondheid zou treffen… Zaterdag 14 maart keerde iedereen huiswaarts, met gemengde gevoelens. Want niet alleen zaten we die week op de meest veilige (Corona-vrije) plek in Europa in de verre bossen van Estland samen prachtige ervaringen te delen en dromen concreet te maken naar de toekomst toe, toch keek iedereen er stiekem naar uit om veilig thuis te komen bij familie en vrienden.

Ik kan enkel maar mensen met een gelijkaardige droom aanraden om naar de toekomst toe zeker deel te nemen aan de CO Academy. Je krijgt er een schat aan informatie en friends for life!

© Copyright 2020 - JCI Belgium

Developing leaders for a changing world