TOYP

TOYP 2018

Al decennia lang erkent Junior Chamber International (JCI) individuen tussen 18 en 40 jaar over de hele wereld vanwege hun uitstekende bijdrage aan de verbetering van de maatschappij via het Ten Outstanding Young Persons (TOYP) Awards-programma. Op jaarbasis viert dit internationale prijzenprogramma veel onbezongen helden die, door middel van hun artistieke, academische, technologische vaardigheden of door middel van hun ondernemerschap, milieu, moreel leiderschap en mensenrechtenactivisme een duurzame positieve impact hebben in onze samenleving. Hoewel het TOYP Awards-programma het officiële programma internationaal op zeer effectief niveau blijft, heeft JCI Belgium zich dit jaar pro-actief opgesteld door te erkennen dat, als we de burgermaatschappij echt willen aanmoedigen, wereld- en bedrijfsleiders serieus rekening moeten houden met de Global Goals in hun acties en strategieën, en is gepaste zichtbaarheid vereist. Wij geloven dat er veel inspirerende mensen zijn die, bewust of onbewust, actief werken aan het bereiken van deze doelen. Dit prijzenprogramma blijft in de geest van het TOYP-programma en zouden genomineerden daarom nog steeds de kans moeten krijgen om internationaal erkend te worden.

categories

Criterium 1: Impactful Politics Awards: alle personen tussen 18 en 40 jaar die op politiek niveau actief zijn in hun gemeenschap, hetzij door verkozen te zijn als een vertegenwoordiger in de gemeenteraad of verbonden zijn aan een politieke organisatie / pressiegroep die actief meewerken aan één van de duurzame ontwikkelingsdoelen..

Criterium 2: Impactful Reporter Award: deze prijs erkent journalisten, bloggers, schrijvers of fotografen die, als gevolg van hun werk, een impact hebben gehad op één van de volgende gebieden: een groter publiek bewustzijn van de SDG’s, de principes van democratie, duurzame ontwikkeling, universele mensenrechten, milieubescherming, sociale rechtvaardigheid, gelijkheid en waardigheid van alle mensen wereldwijd.

Criterium 3: prijs voor gezonde levensstijl en welzijn: deze prijs erkent personen die activiteiten, strategieën en producten creëren die de gezondheid van gemeenschappen en individuen versterken en die de bredere sociale determinanten van gezondheid aanpakken.

Criterium 4: De SDG Conscious Artist Award: deze prijs erkent kunstenaars (visueel, literatuur en uitvoerend) wiens praktijk een sociaal bewustzijn teweegbrengt door hun onderwerp, of door één van de materialen die ze gebruiken. Het kunstwerk zou de principes van democratie, duurzame ontwikkeling, universele mensenrechten, milieubescherming, sociale rechtvaardigheid, gelijkheid en waardigheid van alle mensen wereldwijd moeten bevorderen.

Criterium 5: de SDG Conscious Technology Award: deze onderscheiding erkent personen die één of andere vorm van technologie / toepassing hebben gecreëerd om één ​​van de SDG-doelstellingen te bereiken.

Criterium 6: Environmental Sustainability Award: deze prijs erkent personen die één of andere vorm van technologie / toepassing hebben gecreëerd om één ​​van de SDG-doelstellingen te bereiken.

Criterium 7: Quality Education Award: deze prijs erkent uitzonderlijke inspanningen van individuen, organisaties die zich bezighouden met activiteiten of bijdragen aan het onderwijs, zoals; verbeteren van de prestaties en effectiviteit van studenten (buiten de schooluren). Iedereen die zijn tijd besteedt aan het onderwijzen van studenten (buiten de schooluren) door middel van projecten of andere onderwerpen die het respect voor mensenrechten, het milieu, vrede en tolerantie en culturele diversiteit of een ander duurzaam ontwikkelingsdoel omvatten.

Criterium 8: The Outstanding Young Active Citizen Award: deze prijs erkent jongeren tussen de 18 en 40 jaar die op eigen initiatief en toewijding op één of andere manier bijdragen aan de promotie van de SDG’s, de principes van democratie promoten, duurzaam ontwikkeling, universele mensenrechten, milieubescherming, sociale rechtvaardigheid, gelijkheid en waardigheid van alle mensen wereldwijd.

Criterium 9: The Human Rights Award: deze prijs erkent jonge mensen die zich inzetten voor de mensenrechten. Ze nemen initiatief en zijn toegewijd om de mensenrechten te promoten en ongelijkheden als gevolg van hun geslacht, sociale klasse of overtuigingen te verminderen en stellen een aantal projecten over dit onderwerp op. Dit volgens de richtlijnen van de SDG’s.

Criterium 10: The Social Entrepreneurship Award: deze prijs erkent jonge mensen die kansen stellen door activiteiten of werkgelegenheid aan te bieden voor sociaal, lichamelijk of geestelijk gehandicapten en die een bijdrage leveren aan fatsoenlijke werksituaties en economische groei.

 

Algemene regels van het benoemingsproces

 1. Iedereen, inclusief vrienden, familie en collega’s, kunnen personen nomineren voor deze prijzen;
 2. De genomineerden moeten tussen de 18 en 40 jaar oud zijn;
 3. De genomineerden moeten Belgisch zijn of er minstens 10 jaar hebben gewoond en van plan zijn de komende 5 jaar in België te blijven,
 4. Genomineerden hoeven geen lid te zijn van JCI;
 5. De genomineerden moeten bereid zijn de idealen van JCI te promoten in het jaar na het winnen van de prijs.
 6. Na indiening ontvangt de genomineerde een exemplaar van het nominatieformulier van het Prijzencomité om te controleren of de details en feiten in het formulier correct zijn en geven toestemming voor publicatie van zijn / haar gegevens voor publiekelijk bezoek.
 7. Foto’s, geluidsbanden, video’s kunnen tijdens het beoordelingsproces voor bepaalde categorieën worden gebruikt en als bewijs dienen voor het werk van de genomineerde. Als een kandidaat wordt geselecteerd als één van de tien internationale honnees, worden deze items echter aangevraagd door JCI World Headquarters.
 8. Het rapport mag maximaal 5 pagina’s bevatten en een addendum van eveneens 5 pagina’s;
 9. Elke genomineerde moet in één (en slechts één) van de volgende categorieën worden ingevoerd:
 • Impactful Politics Award
 • Impactful Reporter Award
 • Healthy lifestyle and wellbeing Award
 • The SDG Conscious Artist Award
 • The SDG Conscious Technology Award
 • Environmental Sustainability Award
 • Quality Education Award
 • The Outstanding Young Active Citizen Award
 • The Human Rights Award
 • The Social Entrepreneurship Award
 1. Alle pre-entry’s moeten uiterlijk 15 februari 2018 zijn ontvangen en alle nominatieformulieren uiterlijk 28 februari 2018. Ze moeten worden gestuurd naar info@jci.be

 

Het proces van de Jury

Nadat de deadline voor het indienen van nominaties is verstreken (28 februari 2018), zullen alle nominaties worden gescreend door een door JCI Belgium benoemde subcomité om ervoor te zorgen dat de algemene regels worden nageleefd en alle details die in het nominatieformulier zijn vermeld, geldig en correct zijn. De juryleden zullen hun beslissingen baseren op drie algemene criteria: (1) Hoe goed de kandidaat de principes van de Global Goals en JCI Values ​​illustreert; (2) Hoe de prestatie van de persoon ten goede kan komen aan zijn of haar gemeenschap, natie of de wereld; (3) Hoe de prestatie of het leiderschap van de persoon anderen heeft geïnspireerd. De jury selecteert de top tien finalisten door 10 punten toe te wijzen aan de topkandidaat, 9 aan de eerste-runner-up, 8 aan de derde-runner-up en zo verder. De genomineerden met de meest cumulatieve punten worden erkend als de honorees. Er worden maximaal 10 honorees toegekend.

 

kandidaten 2018

 

Nominatie formulier – Preentry

(Ingediend tegen 25 februari 2018)

 

 

Nominee verificatieformulier

(Ingediend tegen 10 maart 2018)

 

 

© Copyright 2019 - JCI Belgium

Leading global network of active citizens